md flagru flag
USD valimg 20.03 EUR valimg 21.28

TOP 3 cele mai influente partide politice din RM (VIDEO)

luni, 23 decembrie 2013, 13:35 | Societate
font largefont smallfont normal
Foto: noi.md
Cel mai influent partid politic al anului 2013 rămîne a fi Partidul Liberal Democrat din Moldova. Pe locul doi se plasează Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, iar locul trei i-a revenit Partidului Democrat din Moldova. Topul a fost prezentat astăzi, într-o conferință de presă, de către Institutul de Analiză și Consultanță Politică ”Politicon”, transmite NOI.md.

Pe celelalte locuri, de la 4 pînă la 10, s-au plasat în ordine consecutivă Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Național Liberal, Partidul Popular din Republica Moldova și Partidul Social Democrat.

Directorul „Politicon”, Anatol Țăranu, a subliniat că în 2013 în Republica Moldova s-a produs o stabilizare pe plan politic. „Intervenția unor noi forțe pe arena politică moldovenească este foarte complicată în prezent. 2013 ne vorbește despre o anumită stabilizare. În 2014, marea luptă se va da între PCRM și PLDM. PLDM ar putea cîștiga alegerile parlamentare doar în cazul în care va fi susținut de către partidele din Coaliție”, a menționat Anatol Țăranu.

La elaborarea topului au participat 32 de experți, care au acordat partidelor note de la 1 la 10 în baza criteriilor: influenţa reală asupra procesului politic din Republica Moldova, prestația publică și prezența în spațiul informațional, activismul organizațiilor teritoriale ale partidului și capacitatea liderilor partidelor de a fi locomotive electorale pentru propriul partid.
 


SURSA: NOI.MD
Autor: Ana Macari
Cuvinte cheie:PDM,partide
Vizualizări 5960
Comentarii 5
Lăsaţi un comentariu comment

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
1.
23 decembrie, 2013 14:24

avatar
In topurile lui Taranu nici nu are cum verzii sa nu fie primii, esti prea evident omule, se vede si d epe luna ca incerci sa eclipsezi frunza de stejar.

reply Răspuns0reply Îmi place0reply Nu-mi place

2.
23 decembrie, 2013 14:26

avatar
Nu stiu ca vad astia de la politicon, atunci cind zic ca lupta se va da intre verzi si rosii, eu stiu una ca lupta o va cistiga cei care vin cu rezultate si realizari, care vin cu noi locuri de munca si investitii atrase, cu parcuri industriale construite cu inovatii in IT, cu drumuri noi renovate, etc, etc, etc......
La acest capitol de departe lupta o cistiga echipa PD-ului care d efapt este si cea mai puternica si mai profesionista, un nou punct forte in alegerea cetatenilor.

reply Răspuns0reply Îmi place0reply Nu-mi place

3.
23 decembrie, 2013 14:28

avatar
Eu votez PDM pentru ca sint cei mai tari si sa ramina Taranu cu tot cu topurile lui sanatos.

reply Răspuns0reply Îmi place0reply Nu-mi place

4.
23 decembrie, 2013 15:13

avatar
PDM a demonstrat ca sunt acei care au dus RM spre o dezvoltare sigura si ca doar ei sunt acei care au reprezentat respectul pentru cetatenii RM sunt acei care detin profesionalismul si aptitudinile de dezvoltare!

reply Răspuns0reply Îmi place0reply Nu-mi place

5.
23 decembrie, 2013 16:08

avatar
Это - рейтинг платежей со стороны этих партий самому Цэрану.

reply Răspuns0reply Îmi place0reply Nu-mi place